Tweets by @KonnosPoulis Follow @KonnosPoulis

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Merry Crisis

MERRY CRISIS 2008 from TSIRI WEB TV on Vimeo.



ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΛΗΨΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
Μονόπρακτη φάρσα με τις τεχνικές της commedia dell’ arte, που παρουσιάστηκε σε δρόμους και καταλήψεις στις 30 Δεκέμβρη του 2008 με αφορμή το ξέσπασμα της εξέγερσης το προηγούμενο διάστημα. Μέσα στη φωτιά του Δεκέμβρη οι Τσιριτσάντσουλες ετοίμασαν με συνοπτικές διαδικασίες και παρουσίασαν σε παρεμβάσεις σε δρόμους και καταλήψεις το μονόπρακτο έργο Merry Crisis. Οι παραστάσεις έλαβαν χώρα στις 30 Δεκεμβρίου 2008. Στις παρεμβάσεις συμμετείχαν κι άλλες ομάδες και καλλιτέχνες.
Το βίντεο που ακολουθεί δεν αποτελεί επιμελημένη κάλυψη του γεγονότος, αλλά μια απλή αρχειακή καταγραφή λόγω των συνθηκών και της ταχύτητας που στήθηκε η όλη παρέμβαση. Συνιστά όμως ένα ντοκουμέντο για την ομάδα μας, καταγράφοντας έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο το κλίμα από τις τελευταίες μέρες της εξέγερσης.

Κείμενο: Κωνσταντίνος Πουλής
Παίζουν: Pulcinella, ταραξίας – Μαρίνος Μουζάκης
Von batchen – Κωνσταντίνος Πουλής
Σκηνοθεσία, μουσική, παραγωγή: Τσιριτσάντσουλες – Δεκέμβρης 2008.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Pulcinella πετάει πέτρες και συλλαμβάνεται. Μπαίνει αμέσως στο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικης Επανένταξης της αστυνομίας με σκοπό να γίνει ένας υπάκουος πολίτης με τη βοήθεια της εορταστικής ατμόσφαιρας. Μάταια. Στο τέλος όχι μόνο δε συμμορφώνεται, αλλά κάνει και τον αστυνομικό που τον συνέλαβε να παραιτηθεί για να ζήσει σαν άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου